El comitè d’empresa de Dalton Audiovisual per als serveis informatius d’IB3 ha convocat una jornada de vaga el 30 d’abril per protestar contra el protocol d’ús de la marca imposat per la nova concessionària i per la precarització de les condicions laborals.

Dalton, filial del Grup Lavinia, fa unes setmanes va prohibir a la plantilla utilitzar material amb el logotip d’IB3 en el marc d’un protocol que no es va comunicar prèviament ni negociar amb el comitè. Una mesura sense precedents en les anteriors adjudicatàries del servei.

Després que alguns treballadors decidissin complir el protocol al peu de la lletra i no utilitzar micròfons, càmeres ni vehicles amb la imatge corporativa d’IB3, Dalton el va suavitzar va excloure aquests elements de la prohibició. Amb tot, la setmana passada, l’empresa va amonestar el periodista Guillermo Gayà per aparèixer en un directe de la televisió amb una mascareta negra amb el logotip d’IB3.

Aquest conflicte s’emmarca en el procés judicial que manté bona part de la plantilla d’informatius per a la internalització del servei, que va denunciar per “cessió il·legal” IB3 i l’anterior concessionària Liquid Media (filial de Mediapro). Dalton és la quarta subcontractada en els 15 anys de vida de la radiotelevisió pública balear.

L’ús dels distintius d’IB3, però, no és l’únic motiu de la vaga. El comitè d’empresa també denuncia que Dalton ofereix remuneracions inferiors als nous contractats. En concret, no paga l’increment salarial del 10% aplicat al conjunt de personal subrogat establert en el plec de condicions del concurs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram