La 13a edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, ha presentat el llistat de finalistes. De les més de 1.270 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat ha seleccionat 200 grups finalistes: 128 de Catalunya i Catalunya Nord (amb 216 joves), 41 del País Valencià (57 nois i noies), 27 de les Illes Balears (35 alumnes), 4 grups de l’Aragó (7 alumnes).

El concurs Ficcions va tancar la 13a edició el 29 de març amb una participació de 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius. Aquests joves d’entre 14 i 18 anys provenen de Catalunya (2.134), País Valencià (527), les Illes Balears (232), l’Aragó (75), Andorra (3), i Catalunya Nord (2).

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web ficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides han estat: El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati; Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra; La faula de Guillem de Torroella; L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez, i Sobre la terra impura de Melcior Comes.

El lliurament dels premis està previst que es realitzin durant la segona quinzena de maig en un format pendent de determinar en funció de l’evolució de la crisi sanitària per la Covid-19.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram