L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha mostrat la seva “solidaritat absoluta” amb els 29 processats pel referèndum de l’1-O –empresaris, professionals i càrrecs de la Generalitat– als quals s’acusa dels delictes de malversació, desobediència, falsedat documental i/o prevaricació. La junta de govern de l’ACPC reclama “l’arxivament definitiu”, manifesta el seu “rebuig total” a la causa, i reclama que “s’exoneri de tots els càrrecs als imputats”.

Entre ells hi ha el president de Premsa Comarcal, Francesc Fàbregas, director d’El Vallenc, processat per malversació i desobediència.

Entre les persones encausades també hi ha Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; Vicent Sanchis, director de TV3; Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio; Martí Patxot, ex-director comercial i de màrqueting de la CCMA; Antoni Molons, aleshores secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat (i actualment secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació); Ignasi Genovès, llavors director general de Difusió (ara director general de Mitjans de Comunicació); Jaume Clotet, director general de Comunicació del Govern, i Josep Masoliver, tècnic de la Fundació puntCAT.

El pronunciament de l’ACPC es produeix després que l’Audiència Provincial de Barcelona hagi ordenat al Jutjat d’Instrucció número 13 que torni a citar a declarar les 29 persones processades en la causa de l’1-O per nous fets, a petició de l’Advocacia de l’Estat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram