El programa InfoK celebra oficialment el seu 20è aniversari aquest dimecres amb una edició especial. L’informatiu del Super3 sortirà del plató i es traslladarà als jardins del CosmoCaixa de Barcelona, on tindrà de públic una seixantena de nens i nenes de tres grups escolars. Durant l’especial, s’explicarà com es fa un InfoK, amb totes les interioritats i curiositats del programa, i es repassarà la seva història recordant alguns dels moments clau d’aquests 20 anys.

El programa també inclourà un reportatge per posar a prova alguns dels presentadors que ha tingut al llarg de la seva història, que seran sorpresos amb algunes intervencions especials, com les del tenista Rafa Nadal o l’humorista Carlos Latre.

L’InfoK també visitarà una escola que habitualment utilitza els seus continguts com a eina de treball i reflexió a l’aula, i es parlarà amb un grup d’infokaires per saber què és el que més els agrada del programa.

Referència informativa

El 23 d’abril de 2001 va iniciar les seves emissions el programa InfoK al canal Super3. 20 anys després, l’espai s’ha convertit en la referència informativa de nens i nenes, ja sigui a casa o als centres escolars, on els seus reportatges sovint s’utilitzen de suport educatiu.

Al llarg d’aquestes dues dècades, l’informatiu del Super3 ha explicat tota l’actualitat als més petits. Informacions relacionades amb els conflictes internacionals, la ciència, la política, el medi ambient, la cultura o l’economia, entre d’altres.

Qualsevol notícia que s’ha tractat als informatius d’adults ha estat susceptible de ser explicada a l’InfoK. Això sí, afegint-hi el context històric, científic, geogràfic o cultural per convertir qualsevol d’aquests esdeveniments en fets molt més comprensibles i pedagògics.

Sempre que l’actualitat ho ha reclamat, l’InfoK ha ofert edicions especials del programa dedicades monogràficament a un tema, com per exemple al canvi climàtic, el dia de la dona, les malalties minoritàries, els menors estrangers no acompanyats, els virus i vacunes, la tornada a l’escola o les fake news.

Una de les característiques de l’InfoK és que sempre ha donat veu, sistemàticament i en gairebé tots els temes tractats, als nens i nenes, per tal que puguin opinar, participar i involucrar-se en el que passa al seu entorn.

L’equip

Actualment el programa està dirigit i presentat per Núria Vilanova. Anteriorment han passat pel programa professionals com Núria Solé, Mireia Segú, Jordi Gil, Manel Alías, Lluís Marquina i Laia Servera.

A més de Núria Vilanova, l’equip actual està format per onze professionals més. L’equip de realització l’integren Marta Tobajas, Josep Suroca i Lluís Xufré; la producció va a càrrec de Carles Rubio, i l’equip de redacció està format per Jordi Aguilera com a cap d’edició, i Núria Casals, Miquel Piris, Anna Arboix, Irene Blay i Oriol Company.

Rècords digitals

El març de 2020, l’InfoK es va situar per primera vegada al capdavant del rànquing dels programes més vistos al TV3alacarta. També va ser el primer cop que un programa de target infantil se situava com l’espai més vist sota comanda de tota la CCMA. Des d’aleshores, l’InfoK ha continuat batent rècords de participació i visualització en entorns digitals, i s’ha convertit en un dels programes amb més usuaris únics de tota la televisió catalana.

Multipremiat

Al llarg de la seva història, l’InfoK ha rebut nombrosos reconeixements. Els més recents han estat el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de televisió; el Premi Jaume d’Urgell de la ciutat de Balaguer, el Premi Comunicació de l’APPEC, i una menció especial en la categoria de programes informatius als premis CIRCOM de l’Associació Europea de TV Regionals.

Aquest guardons s’afegeixen a una llarga llista de reconeixements que l’InfoK ha rebut al llarg de la seva trajectòria: el Premi Unicef per la defensa dels drets dels nens (2005), el Premi Ràdio Associació de Catalunya (2006), el Premi als Mitjans del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona (2016), el Guardó Marta Mata de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (2017), el Premi Zapping al millor programa informatiu (2017).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram