L’Auditori Sixto Mir de Sant Carles de la Ràpita ha acollit aquest divendres la 24a assemblea general ordinària de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació. Més de 80 associats han assistit durant el matí a la trobada anual que realitza l’AMIC per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre sobre els reptes de futur.

“L’AMIC és un referent en tot l’espai comunicatiu dins l’àmbit català. Un espai que facilita la vida als mitjans associats en l’elaboració de continguts i donant resposta a les seves necessitats”, ha destacat el president de l’entitat, Ramon Grau, en l’obertura de l’assemblea.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assistit de forma virtual a l’acte per adreçar unes paraules als assistents: “En un moment en què hi ha molta informació, és més essencial que mai la feina dels mitjans de comunicació per fer arribar informació contrastada a la ciutadania, per fer emergir els debats i per avançar en drets individuals i col·lectius”, ha assenyalat.

Increment d’ingressos i associats

Durant l’assemblea s’ha presentat la memòria d’activitats de l’AMIC, les novetats més destacades, els serveis que ofereix i els resultats econòmics de 2020, any en què es van augmentar els ingressos un 10%, superant els 2.426.000 d’euros. El nombre d’associats també s’ha incrementat, arribant als 470 (181 mitjans en paper i 289 mitjans digitals), xifres que no deixen de créixer des de 2014.

En la trobada també s’han explicat els objectius de treball i la preparació del 25è aniversari, que se celebrarà el 2022. D’una banda s’editarà la publicació AMIC 25, amb un recull dels temes més destacats d’aquests anys, opinió d’experts parlant del sector, propostes de futur, evolució, etc. Per l’altra, s’impulsarà el Laboratori d’Innovació i Recerca, liderat per en Genís Roca i amb experts com Carmina Crusafon, Josep Maria Ganyet o Pepe Cerezo, entre d’altres, des d’on s’oferiran propostes reals per a la millora i la reconversió dels editors.

Mirant cap al futur

En el dinar posterior a l’assemblea de l’AMIC, el seu president, Ramon Grau, ha adreçat unes paraules als assistents. “Ningú té certeses del futur, però estic segur que amb innovació, creativitat, qualitat, rigor, vocació de servei públic i periodisme proper a les ciutadanes i ciutadans d’aquest país, garantirem amb solidesa el nostre futur”, ha apuntat.

El dinar ha comptat amb la presència del secretari de la Difusió de la Generalitat, Jofre Llombart, qui ha reivindicat el seu compromís per fer les coses bé i compartir el repte de la digitalització i la segmentació amb els mitjans. A continuació, el secretari de Mitjans de Comunicació, Oriol Duran, ha destacat que l’AMIC és “una de les millors eines per col·laborar, participar i treballar conjuntament”. Finalment, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha subratllat que “els mitjans de comunicació, i especialment els de proximitat, han de treballar amb les administracions conjuntament cap a la mateixa direcció per tenir una societat millor”.

Durant la jornada han assistit Jordi del Río, director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat; Ignasi Genovès, director general de Difusió; Oona Tomàs, regidora de Polítiques Socials i Igualtat i Sanitat de la Ràpita; Josep Baubí, president del Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre; Elisabet Zapater, presidenta de PIMEC Terres de l’Ebre; Francesc Fàbregas, president de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal; Ximo Rambla, vicepresident de l’ACPC, i representants d’empreses i entitats col·laboradores.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram