L’Associació de Mitjans d’Informació ha guardonat l’escriptor Mario Vargas Llosa amb el Premi AMI a la Defensa del Periodisme de Qualitat. “Amb aquest premi volem retre homenatge a aquelles persones que posen en valor cada dia la importància del periodisme de qualitat com a pilar de la nostra democràcia. Mario Vargas Llosa uneix el compromís infrangible amb la llibertat d’expressió i l’excel·lència al relat”, ha apuntat el president de la patronal, Fernando de Yarza, durant l’acte de lliurament, celebrat aquest dimarts a la Casa de América de Madrid.

Vargas Llosa ha qualificat el guardó de l’AMI com un “honor”, i ha desitjat “una llarga i reeixida vida davant de la complicada campanya actual de fer sobreviure el periodisme realment independent i lliure” davant les amenaces que suposen plataformes digitals. “La llibertat és més fàcil en una societat on hi ha un periodisme divers que en les que està sotmès al poder”, ha afegit l’escriptor.

Mario Vargas Llosa porta 31 anys publicant una columna d’opinió quinzenal al diari El País. En els seus inicis havia col·laborat amb els diaris peruans La Crónica i La Industria; posteriorment va treballar a l’Agence France-Press i la radiotelevisió pública francesa, i ha col·laborat en diaris com La Nación, Le Monde o The New York Times.

Premi a la trajectòria de Fernández-Galiano

Per altra banda, l’Associació de Mitjans d’informació atorgarà el Premi AMI a la Trajectòria Professional a Antonio Fernández-Galiano, expresident d’Unidad Editoria, i també de l’AMI, la predecessora AEDE, i UTECA. El lliurament tindrà lloc el 14 de desembre durant la conferència anual de l’entitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram