El conflicte que mantenen les radiotelevisions públiques amb l’Agència Tributària per l’IVA –actualment en litigi– ha tornat a planar en la sessió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La seva presidenta, Rosa Romà, ha explicat que si s’ha d’aplicar la prorrata que reclama Hisenda suposaria “un cost de gairebé 20 milions més cada any” per a la CCMA.  

Uns diners, ha ressaltat Romà, que “fins ara anaven a la indústria audiovisual”, i que si s’hagués d’aplicar aquesta prorrata “o deixarien d’anar-hi, o a la Generalitat de Catalunya li costaria 20 milions més donar el mateix servei” que ofereix actualment la Corporació. 

En la seva intervenció, la presidenta de la CCMA ha denunciat que Hisenda “pretén que paguem un 18% més que les televisions privades” pel fet que no poder-se desgravar l’IVA pels mateixos serveis o productes. “Per tant, deixem de ser competitius”, ha lamentat.  

Des de la CCMA expliquen que, si Hisenda acaba imposant el criteri que pretén en la devolució de l’IVA, l’ens haurà d’abonar 143,4 milions d’euros pels períodes en litigi. A més, actualment hi 26,8 milions no retornats, i s’hi haurien d’afegir 20 milions més de cada exercici.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram