El director de TV3 ha defensat la decisió d’acomiadar l’humorista Manel Vidal de Zona Franca pel gag sobre el PSC amb una esvàstica, i ho ha fet per partida triple aquest divendres: a El món a RAC1, El matí de Catalunya Ràdio i al Parlament en sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Però no només ha argumentat la mesura: “També volem llançar un missatge al programa. Ells saben que això és TV3, i si volem continuar fent aquest tipus de provocació, transgressió, buscar un tipus d’humor, accedir a un altre públic, aquestes coses no es poden repetir”, ha advertit.

Segons Gras, s’ha prescindit de Vidal perquè “clarament va superar tots els límits i va faltar al respecte a un nucli important de la població; creiem que això és absolutament intolerable”.

A més, ha insistit en què era una decisió de la direcció de TV3 consensuada “amb la productora” del programa, Atomic Beat Media. “Som tots que vam pensar que això va passar de la ratlla i va ser absolutament innecessari”, ha apuntat.

Sigrid Gras ha explicat que la cadena revista tots els guions de Zona Franca amb la productora, i que en ocasions s’han retirat coses abans d’emetre’s. En aquest cas, però, l’esvàstica va aparèixer en un gràfic que no sortia al guió i que van veure ja en antena  “sense capacitat de rectificar”.

Els límits de l’humor

“Volem jugar amb els límits de l’humor, però no volem que es passin. Nosaltres som TV3, som la televisió pública de Catalunya”, ha subratllat Gras. I quins són els límits? “Els marca el Llibre d’estil. I un límit claríssim és parlar del nazisme, relacionar gent amb el nazisme de manera absolutament sense cap motiu”, ha dit.

El director de la cadena també ha admès que, quan es va encarregar el late night, “nosaltres sabíem a qui fitxàvem i ells on venien”. En aquesta línia, ha apuntat s’havia fet un “pacte” amb la productora on s’establia “fins a on podíem arribar i fins a on, no”, i que en aquest cas s’havia incomplert.

Sigfrid Gras ha remarcat que TV3 no és La sotana, el pòdcast on participen Manel Vidal i el presentador de Zona Franca, Joel Díaz, juntament amb Magí Garcia i Andreu Juanola.

Adeu al “puta nit i bona Espanya” de l’inici

Des del primer dia d’emissió, Joel Díaz ha arrencat el Zona Franca amb un “puta nit i bona Espanya” que ha rebut moltes crítiques per part d’alguns partits polítics i mitjans. La salutació, però, no continuarà.

Gras considera que la frase “ja ha tingut el seu recorregut”, i que la seva fi és un tema abordat pels responsables de continguts de TV3 amb la productora. “Aquí ningú obliga a res, el que passa és que ja portem mesos dient el mateix, i aleshores hi ha un plantejament de canviar l’entrada, o variar-la, o fer-la de quan en quan, però és una qüestió bàsicament de continguts”, ha assenyalat.

Així doncs, no vol dir que Díaz no torni a pronunciar la frase fins a final de temporada: “Es canviarà, però no sé si per sempre”, ha apuntat el director de TV3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram