El Consell de Ministres ha aprovat el Reial decret que regula el Bo cultural jove de 400 euros per a les persones que compleixin 18 anys el 2023. Així doncs, el Ministeri de Cultura repeteix la iniciativa endegada l’any passat, amb la previsió de beneficiar uns 500.000 joves.

Com en l’anterior edició, el text estableix que la despesa es distribueixi i diversifiqui entre tres sectors diferents amb imports màxims per a cadascun.

En concret, cada beneficiari podrà destinar un topall de 100 euros en productes culturals en suport físic: revistes, premsa i altres publicacions periòdiques; llibres, videojocs, partitures musicals, discos, CD, DVD o Blu-ray.

Uns altres 100 euros estan previstos per al consum digital: subscripcions a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques subscripcions i lloguers a plataformes audiovisuals, de lectura, audiolectura o musicals; subscripcions per a descàrrega d’arxius multimèdia (pòdcasts); compra de llibres digitals i audiollibres, o subscripcions a videojocs en línia. Les subscripcions estaran limitades a un màxim de quatre mesos.

Finalment, es podrà destinar un màxim de 200 euros a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. En aquest sector, l’import es pot repartir en entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals, i també els “espectacles taurins”, incorporats per decisió del Tribunal Suprem.

Funcionament

El Reial decret estableix que el Bo cultural jove serà d’ús exclusiu en establiments o institucions adherides al programa, que prestin serveis a Espanya, i que de forma professional i habitual exerceixin activitats de venda o posada a disposició de productes, activitats i serveis culturals.

La gestió del programa es realitzarà a través de la plataforma tecnològica específica on les persones interessades han de presentar les sol·licituds, que es tramitaran per ordre d’arribada. Un cop concedit l’ajut, s’abonarà l’import total en format de targeta de prepagament virtual nominal. La seva vigència serà de 12 mesos a partir de la concessió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram