Miquel Francés, en compareixença a la cambra el 8 de març (foto: José Cuéllar / Corts Valencianes)

Les Corts Valencianes han aprovat per majoria absoluta el nomenament de Miquel Francés i Domènec com a nou president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Per ratificar el seu nomenament han calgut dos plens i tres votacions en urna.

En la primera votació, en el ple de dimecres, Francés necessitava el vot de dos terços de la cambra (66), però va obtenir 60 vots a favor, 32 en blanc i 4 nuls. En la segona votació, en el ple de dijous, calia el suport de tres cinquens (60 vots), però sorprenentment s’ha quedat amb 55 vots. En la tercera votació, en què necessitava majoria absoluta (50), ha estat ratificat amb 56 vots a favor, 23 en blanc i 14 nuls.

Miquel Francés va ser elegit el 8 de març per Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual d’entre les tres candidatures proposades pel Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana. Les altres dues eren Mar Adrián i Pau Vergara.

El mandat de sis anys de la presidència de la CVMC va finalitzar a l’octubre de 2022. El càrrec l’ocupa en funcions Mar Iglesias (qui no es va presentar a la convocatòria), que el novembre de 2019 va assumir la vacant deixada per Enrique Soriano.

Trajectòria

Miquel Francés i Domènec és investigador i professor titular de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València, director del taller d’audiovisuals i director del Màster en Continguts i Formats Audiovisuals. Francés dirigeix el grup d’investigació Continguts i Formats Audiovisuals i és secretari general de l’Associació de les Televisions Educatives Iberoamericanes (ATEI).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram