Una plataforma formada per opositors i professionals ha posat una demanda judicial contra les bases de la convocatòria d’oposicions llançada per RTVE el passat desembre per a 1.082 llocs de treball. Els demandants consideren que alguns dels requisits “vulneren el dret d’accés a la funció pública”.

La denúncia s’ha presentat després de reclamar una modificació de les bases a RTVE sense obtenir una resposta satisfactòria de la corporació. La plataforma afirma no estar vinculada a cap sindicat ni organització professional.

Un dels requisits que consideren “excloent” és el d’haver de comptar amb com a mínim un any d’experiència en les categories professionals del Grup 1 per presentar-se a la convocatòria de 767 llocs de treball fixes d’accés lliure. Segons denuncien, deixaria un 80% de professionals opositors exclosos.

A més, la plataforma considera una “desproporció” la puntuació entre els serveis prestats a RTVE i els realitzats en altres mitjans; insta a revocar el caràcter eliminatori de la fade de concurs prèvia a l’exercici pràctic, i demana que puntuï com a mèrit l’experiència professional a l’estranger, entre altres peticions.

A més, afirmen que és “excessiva” proporció de la fase de concurs (el 40%) enfront a la d’oposició (60%), i reclamen més pes per a la segona perquè els mèrits no “sobredeterminin” la nota final.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram