L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya ha distingit Xavier Vidal-Folch amb la 19a edició del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista. El jurat ha valorat la llarga trajectòria del periodista d’El País i el seu “compromís professional amb l’europeisme”, especialment durant la seva etapa com a corresponsal a Brussel·les.

“Vidal-Folch conrea un estil propi i un to didàctic que fa entenedora la complexa realitat de la UE. La seva aproximació a l’actualitat sempre té un profund sentit europeista, crític amb les mancances i generós amb els avenços de la construcció europea. És justament per això que els seus punts de vista i anàlisi ofereixen una visió lúcida sobre la realitat i destí d’Europa”, assenyala el veredicte.

El jurat també que el periodista ha mantingut la “capacitat d’anàlisi” després de deixar la la corresponsalia, i ha “impregnat europeisme” a totes les facetes que ha tingut al llarg de la seva carrera.

Xavier Vidal-Folch treballa des de 1982 a El País, on actualment exerceix de columnista. Al diari de Prisa ha estat cap de la secció d’Economia (1982-1985), redactor en cap (1987) i director adjunt (1988-2009). Durant el període 1994-1999 va ser el cap de la corresponsalia d’El País a Brussel·les. El periodista també va ser fundador i president del World Editors Forum de 2008 a 2011, i president del Global Editors Network fins al 2012.

Reconeixement a ‘Tot a Europa’ de Ràdio 4

Enguany, el jurat del Premi Ernest Udina ha concedit una menció honorífica al programa Tot a Europa, de Ràdio 4, dirigit pel periodista Francesc Cruanyes. Amb aquest reconeixement, es vol contribuir a visibilitzar la feina de l’únic programa dedicat monogràficament a la construcció europea que s’emet setmanalment per una ràdio que abasti tot Catalunya.

El jurat destaca que el programa acosta Europa al públic “amb un to didàctic, obert i sensible als grans temes i debats”. Amb aquesta menció vol reivindicar i incentivar aquesta mena de programes de continguts radiofòncis dedicats a Europa.

L’acte de lliurament del Premi Ernest Udina 2024 tindrà lloc a la tardor a Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram