El comitè d’empresa i el consell professional de TV3 s’han defensat de la nova onada d’atacs rebuts, principalment de dirigents de PP i Ciutadans, els quals han acusat la televisió pública d’animar a la participació de les protestes de diumenge arran de la detenció del president Carles Puigdemont.

En un comunicat conjunt, assenyalen que, “tot i les “dificultats” per ser diumenge i inici de Setmana Santa, els serveis informatius es van desplegar per relatar en directe el que passava i “amb gran esforç” van aconseguir fer una cobertura “exhaustiva”, malgrat possibles “errades”.

Els representants laborals i professionals de la plantilla també fan referència a la petició de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, perquè el Parlament faci un “debat en profunditat sobre el sectarisme” de TV3. “Sembla una ironia, provenint d’un partit que ha travessat tots els límits amb la manipulació progovernamental de RTVE”, etziben.

Finalment, el comitè d’empresa i el consell professional recalquen que defensen uns mitjans públics de la CCMA “lliures de tota ingerència governamental, d’intervenció partidista i de la burda manipulació de qui els vol… inexistents”.

Contra la repressió

Aquest dilluns, la plantilla de TV3 es va concentrar en rebuig als empresonaments i els ordres de detenció de polítics catalans. “Reclamem que surtin en llibertat els diputats, activistes i exconsellers presos, que s’acabi la persecució dels que han sortit del país, que s’aixequi el 155 per recuperar les institucions catalanes i que es formi govern al més aviat possible”, assenyalen comitè d’empresa i consell professional.

“Com a ciutadans estem perplexos per la severitat de la de presó preventiva dictada contra els diputats que van comparèixer davant el Tribunal Suprem divendres passat. I lamentem aquest càstig desproporcionat, que comporta de nou la pèrdua de llibertat de persones pacífiques i torna a posar en perill les oportunitats d’una sortida democràtica al delicat moment polític que es viu a Catalunya. No som aliens a la commoció col·lectiva dels darrers dies per la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya i per la persecució judicial de les persones que han triat l’exili per evitar la presó”, manifesten en el comunicat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram