Una quinzena de periodistes, majoritàriament provinents d’El Punt Avui, ultimen el llançament del setmanari La República, amb edicions impresa i digital. El nou mitjà neix amb la voluntat d’explicar els nous escenaris polítics que s’obren, segons ha explicat el seu director, Carles Ribera, a NacióDigital.

La previsió és que La República publiqui un número zero el 28 d’abril, i que a partir del 26 de maig ja es pugui trobar als quioscos cada dissabte. El setmanari estarà editat per la societat laboral Maig 2011, editora de L’Esportiu i L’Econòmic, però en principi es vendrà separat d’El Punt Avui.

La nova capçalera apostarà pels reportatges i les entrevistes en profunditat, preferiblement de tipus polític, i editorialment intentarà “normalitzar” el concepte de la República catalana, segons el seu director.

Carles Ribera es va reincorporar a El Punt Avui al febrer com a director adjunt després d’un any i mig com a cap de Gabinet del conseller Santi Vila. Anteriorment havia estat vicedirector d’El Punt Avui, director adjunt de l’Avui, i cap de redacció a El Punt, on es va incorporar el 1991. En les darreres eleccions, Ribera va ser candidat de Junts per Catalunya a la demarcació de Girona.

El director adjunt de La República és Pere Bosch, historiador format a El Punt que va ser alcalde de Banyoles (1999-2007) i diputat al Parlament per ERC (2006-2015) abans de tornar al diari d’Hermes Comunicacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram