El Congrés dels Diputats ha aprovat la reforma de la Llei de la Propietat Intel·lectual per la qual els agregadors de notícies hauran de remunerar els mitjans quan utilitzin part dels seus continguts encara que no siguin significatius. És a dir, l’anomenada ‘taxa Google’, perquè és el principal objectiu de la mesura, o ‘cànon AEDE’, per ser la inductora del polèmic article 32.2 de la Llei, el qual ha estat qüestionat des de diferents àmbits, incloent Competència i també la CEOE.

Els canvis en la normativa, que es començaran a aplicar el gener de 2015, s’han aprovat amb els únics vots favorables del Partit Popular. Amb tot, es preveu que d’aquí un any es faci una reforma integral de la Llei de la Propietat Intel·lectual.

Decepció a Google

“Estem decebuts amb la nova llei perquè creiem que serveis com Google News ajuden els editors a portar trànsit als seus llocs web”, ha lamentat el cercador en un comunicat. Sobre la possibilitat de tancar el servei de Google News a l’Estat, no es pronuncia: “Pel que fa al futur, continuarem treballant amb els editors espanyols per ajudar-los a incrementar els seus ingressos mentre valorem les nostres opcions en el marc de la nova regulació”, s’ha limitat a assenyalar. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram