Després d’un 2020 marcat per la pandèmia i un increment general del consum informatiu, era previsible una davallada en l’exercici següent. I així ha estat. El 2021, l’audiència de la gran majoria de diaris digitals en català es va reduir respecte de l’any anterior, quan molts van assolir alts pics de lectors durant el segon trimestre.

D’acord amb la mitjana mensual de les capçaleres amb més de 60.000 usuaris únics auditades per OJDinteractiva, la caiguda global va ser del 14,2% en comparació amb el 2020. Les dades indiquen que quatre cinquenes parts dels mitjans van perdre audiència l’any passat.

Pel que fa al rànquing de diaris digitals en català de 2021, presenta alguns canvis respecte al de l’exercici anterior, més enllà d’algunes baixes que han deixat d’auditar-se amb OJDinteractiva.

En concret, al capdavant de la classificació se situa ElNacional.cat en detriment de l’Ara, mentre que RAC1.cat puja al tercer lloc. A continuació es troba betevé, que avança tres posicions, mentre que El Món en baixa dues. El Top 10 el completen el Diari de Girona (–1), El Punt Avui (+1), Regió7 (+1), Tarragona Digital (–3) i elPeriódico.cat (=).

Article publicat al número d’estiu 2022 de la revista Comunicació 21.