Ampli Productora, del periodista Sebastià Girard, presentarà el mes de novembre un nou projecte adreçat al professorat i els estudiants de llengua catalana de la Catalunya Nord. Es tracta de material audiovisual que servirà com a complement pedagògic de suport a l’ensenyament en català.

Girard explica a Comunicació 21 que “son càpsules d’animació en diversos formats dirigits a públics diferents que serviran per omplir la manca de suport pedagògic que té actualment el professorat de la Catalunya Nord”. A més, subratlla que “l’educació pública es troba sota mínims i resisteix per la voluntat explícita del professorat”.

El projecte, que es troba en la fase final de la postproducció, inclou dues temàtiques: la història i l’origen d’un mot, i un videoclip amb música pop. Estan dirigides a públics diferents, i en el cas del videoclip, la proposta planteja als més petits l’aprenentatge en la pronunciació de les paraules.”Jugar amb la musicalitat i el ritme permet aprendre a mastegar la llengua com cal”, subratlla l’editor nord-català.

Segons Girard, el projecte neix “oferint una mirada diferent al món de l’educació i confrontar-la amb la pedagogia. Això ens permetrà veure quina mena de continguts poden ser útils en properes edicions”. El projecte compta amb el suport de l’Oficina Pública de la Llengua Catalana a Perpinyà i l’Associació per a l’Ensenyament del Català (APLEC).

Ampli Productora ha coproduït conjuntament amb El Trabucaire Editions una radionovel·la en català que s’està emetent a Ràdio Arrels. Girard va confirmar fa uns dies a Comunicació 21 que hi haurà una segona temporada l’estiu vinent.