El diari La Clau de la Catalunya Nord obre una “nova etapa de creixement” vinculant-se al Grup El Món, que “li garantirà una presència augmentada a la xarxa”, explica en un comunicat. Des de novembre de 2019, el digital amb seu a Perpinyà havia estat vinculat a Racó Català, i anteriorment aDirecte!cat / LaRepública.cat (des de desembre de 2016).

Aquesta nova associació estratègica representa “connectar el nostre territori al seu punt de connexió natural amb l’àmbit universal”, segons La Clau, que continuarà editada per l’associació Catalunya Nord Punt Com.

Fruit de l’acord, les dues capçaleres tenen previst intercanviar notícies d’interès “cosint relacions de veïnatge que massa sovint són víctimes de les distàncies, quilòmetres, psicològiques o nacionals”.

La Clau assenyala que continuarà sent un mitjà “territorial, no jacobí, decentralista i independent”, i a través d’El Món apostarà per la informació d’interès de la Catalunya del Sud “defugint tòpics i distorsions”. Per la seva part, El Món posarà en relleu les notícies de l’àmbit nord-català més enllà dels “àmbits clàssics del rugbi i les escoles La Bressola”.