Jordi Coromina, durant l’enregistrament d’‘Agullet i fil de vint’.

El dimarts 6 d’octubre, Ràdio Arrels estrenarà la radionovel·la en català Agulleta i fil de vint, coproduïda conjuntament amb l’Ampli Productora i El Trabucaire Editions. La radionovel·la té 10 episodis d’una durada de 10 minuts cadascun.

Es tracta d’una adaptació lliure, feta pel jove Valentí Ricart, de la novel·la detectivesca homònima escrita pels germans Jacint i Esteve Carrera, i publicada el 2011 per Trabucaire. Es tracta de la història d’un detectiu que investiga a banda i banda dels Pirineus la desaparició d’una noia.

Els enregistraments de la radionovel·la es van fer a la primavera del 2020 a l’estudi del Raph Dumas amb les veus principals de l’actor Jordi Coromina i el cantant Gerard Jacquet.

Valentí Ricard explica que “és la primera ficció radiofònica produïda a la Catalunya Nord. El treball amb els actors ha estat apassionant, han interpretat el paper com si es tractés d’una obra cinematogràfica”. Agulleta i fil de vint és una ficció radiofònica en la qual col·laboren diversos actors, professionals i amateurs, sorgits del teatre local del Rosselló i l’Empordà.