El diari L’Indépendant ha començat a penjar al seu web en format podcast les cròniques en català que publica cada diumenge l’APLEC (Associació per a l’Ensenyament del Català) enregistrades per la mateixa entitat.

En un comunicat, l’APLEC destaca que “és un pas suplementari del diari en la difusió de la llengua catalana i l’ajuda al seu aprenentatge”. Les tres primeres cròniques estan narrades pels autors dels textos: Que sobrevisqui el català, depèn de tu!, de l’Alà Baylac Ferrer; Llegiu ‘La companyia nòrdica’ d’Albert Villaró, de Joan Peytaví Deixona, i Toc i confinament, de Coleta Planas.

Per a l’APLEC, aquesta és “una excel·lent manera per progressar en català, associant lectura del text i escolta de la llengua oral. Indispensable per millorar la seua pronunciació”. La sèrie de podcasts en català s’anirà completant progressivament amb noves veus i nous autors.

Arran de la pandèmia, L’Indépendant també edita 45.000 exemplars de la revista Mil Dimonis que promou l’APLEC. La revista, de caràcter bimestral, s’adreça als infants de la Catalunya Nord. També es pot llegir en línia a través de la plataforma iQuiosc.cat.