La Casa de la Generalitat de Perpinyà ha acollit aquest dimarts el lliurament de la 20a edició dels premis de la mostra Clic de fotoperiodisme jove, que se celebra en el marc del Festival Off que té lloc en paral·lel al Visa pour l’Image. Els guardons estan organitzats per la Direcció General de Joventut, l’Agència Catalana de la Joventut i l’Associació Diomira, i es dirigeixen a joves fotoperiodistes d’entre 18 i 30 anys.

En la categoria de fotoreportatge (dotada amb 700 euros) enguany s’ha distingit Bernat Cedó pel treball A porta tancada, i s’ha atorgat un accèssit a Oriol Daviu per 14 d’octubre, la presa de l’aeroport.

Per la seva part, en la modalitat d’audiovisual (dotada amb 1.000 euros) s’ha premiat Irene Margalef amb el treball Per què ens maquillem?

Finalment, la cinquena beca Clic de fotoperiodisme (3.000 euros) ha estat per a Montserrat Giralt i el seu projecte de reportatge sobre la solitud més enllà de la pandèmia.

En aquesta edició dels premis s’han presentat més de 50 projectes, la xifra més alta de la història de la mostra.

A més dels guardonats al Clic 2020 i el projecte becat el 2019 (La resistència, de Wayra Ficapal i Alba Sabaté), en l’exposició de la Casa de la Generalitat de Perpinyà s’hi poden veure obres fotogràfiques d’Estefania Bedmar, Joan Mateu, Laia Puig, Pau González, Victor Fonoll, i Angela Silva i Manuel Puertas; i audiovisuals d’Anna Lofi, Pau de la Calle i Sònia Calvó, João França, Lucía Venero i Yeray Sánchez.