L’Associació d’Informadors d’Elx ha obert la convocatòria de la segona edició del Premi Vicente Verdú de Periodisme i Innovació. Hi poden concórrer treballs publicats, difosos o emesos en premsa, ràdio, televisió, xarxes, plataforma o web i en qualsevol format, entre l’1 d’abril de 2021 i el 28 de febrer de 2022, en qualsevol de les llengües cooficials de l’Estat.

El termini per presentar-s’hi finalitza el 30 d’abril. S’atorgarà un únic premi al millor treball amb una dotació de 6.000 euros.  El guanyador es donarà a conèixer al maig.

L’objectiu del nou guardó és reconèixer i incentivar la recerca de la innovació en el tractament de la informació, per part del periodista o equip que “hagi fet la millor contribució al desenvolupament de nous tipus de mitjans, continguts, llenguatges i formes de relació amb l’audiència, així com l’aplicació de tècniques innovadores per tractar d’explicar els canvis socials, polítics, culturals i d’una altra índole que suposen les noves tecnologies”.  

El premi es va crear l’any passat en el marc de la celebració del 50è aniversari de l’Associació d’Informadors d’Elx i com a reconeixement al periodista, escriptor i pintor Vicente Verdú (Elx, 1942 – Madrid, 2018).