L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria de la cinquena edició dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social (29a si es compten les edicions com a Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació). El termini per presentar candidatures finalitza el 16 de març.

Els guardons tenen com a objectiu estimular, promoure i incentivar una millor informació i un més bon tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. Els treballs han de tenir com a eix la ciutat de Barcelona pel que fa a temàtica, públic objectiu o marc d’incidència.

Els guardons consten de quatre categories: periodisme social; comunicació social; promoció de la investigació periodística en l’àmbit dels del benestar social a Barcelona, i el premi especial del jurat.

Els treballs que es presentin a les categories de periodisme social i comunicació social s’han d’haver publicat, emès o difós entre el 16 de desembre de 2020 i el 15 de desembre de 2021. En ambdós casos, el jurat atorgarà un primer premi de 7.000 euros i un segon de 3.000.

Per altra banda, es distingiran dos projectes d’investigació, cadascun dotat amb 10.000 euros. Els treballs s’han de realitzar en un termini màxim d’un any.

Finalment, el premi del jurat és honorífic i no té dotació econòmica.

En total, la dotació dels Premis Montserrat Roig es manté en 40.000 euros.