La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona han posat en marxa la convocatòria de la 14a edició dels Premis Carles Rahola de comunicació local.

Els guardons consten de set categories: projecte de comunicació periodística, premsa (impresa o digital), ràdio, televisió, fotografia de premsa, informació digital i comunicació institucional. Cadascuna de les categories està dotada amb 1.000 euros, a excepció del premi al projecte de comunicació periodística, amb 2.000 euros.

Els treballs han d’haver estat publicats, emesos o difosos entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2022 (excepte els projectes de comunicació). El termini per presentar-se als Premis Carles Rahola finalitza l’11 de gener de 2023.

L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat i la qualitat informativa, així com les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació d’interès amb independència del canal, el format, l’àmbit o la naturalesa.

Novetats de la Beca Carles Rahola

Per altra banda, també està en marxa la novena edició de la Beca Carles Rahola a projectes de recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, convocada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Col·legi i la Diputació.

Enguany hi ha dues novetats. Per una banda, desapareixen les dues modalitats de la beca, que s’alternaven cada any, i s’hi poden presentar tant periodistes col·legiats com estudiants universitaris.

Per l’altra, a més de projectes inèdits de recerca en l’àmbit de la història del periodisme, també s’hi poden presentar assaigs sobre la comunicació local i comarcal tant de mitjans escrits com audiovisuals i digitals.

La beca està dotada amb 3.000 euros i el termini presentar propostes finalitza l’11 de gener. La persona becada tindrà fins al 31 de gener de 2024 per presentar el treball finalitzat.