La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha obert la tercera convocatòria de projectes a la recerca de nous talents i formats originals de continguts per al 33, ara amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals en el marc del conveni entre ambdues institucions.

Com en les dues anteriors convocatòries, l’objectiu és contractar cinc projectes serialitzables per produir-los i que es puguin emetre en el canal de Televisió de Catalunya dedicat a la descoberta, el coneixement, la innovació, el debat d’idees i la projecció de la cultura. El pressupost conjunt màxim és de 800.000 euros, i el termini per presentar projectes finalitza el 23 d’octubre.

La crida propostes innovadores, projectes singulars que, tan per contingut com per format, són poc freqüents en el panorama audiovisual actual. En aquest sentit, es valorarà especialment l’originalitat així com la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, amb una especial atenció a la proposta de distribució multipantalla, preferentment si proposa formats propis per a cada plataforma de difusió.

La primera convocatòria va superar les expectatives de la CCMA amb 300 projectes rebuts, dels quals se’n van escollir cinc. En la segona convocatòria es van rebre 150 propostes, de les quals també se’n van triar cinc. En ambdós casos, alguns projectes al final van anar a TV3 i no al 33, com ara Coolhunters, Per què volen els avions? i properament Buga buga.