La Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans de la Generalitat ha obert la convocatòria de la segona edició dels Premis Laya, els quals tenen per objectiu reconèixer projectes audiovisuals que fomentin la divulgació, el coneixement i la reflexió dels drets civils i polítics.

Enguany s’han remodelat les categories, que passen de dues a tres: llargmetratge audiovisual (premi dotat amb 50.000 euros); sèries i minisèries (50.000 euros), i migmetratge o curmetratge (25.000 euros). El termini per presentar candidatures finalitza el 23 de maig.

El projectes han d’haver iniciat el rodatge a partir de 2019, i cal que hagin finalitzat en el moment de presentar la sol·licitud.

Poden optar als premis les empreses de producció audiovisual independents inscrites al registre d’empreses audiovisuals de Catalunya o al gestionat per l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals d’Espanya. També hi poden participar les productores d’estats membres de la Unió Europea o associats a l’Espai Econòmic Europeu, amb establiment operatiu a l’Estat espanyol. A més, s’hi poden presentar universitats públiques catalanes, centres de producció audiovisual adscrits a universitats públiques catalanes, i entitats sense ànim de lucre domiciliades a Catalunya.

“L’audiovisual, la cinematografia i la televisió són eines fonamentals per a la promoció i el coneixement dels drets humans entre sectors cada cop més amplis i diversos de la societat”, destaca el director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans. “L’objectiu dels premis és donar suport a cineastes i indústria perquè es continuïn generant produccions de qualitat compromeses amb els drets humans”, afegeix.

En la primera edició, els Premis Laya van distingir El retorn, la vida després de l’ISIS, d’Alba Sotorra, en la categoria de llargmetratge cinematogràfic documental o de ficció per ser emès en televisió, i La batalla per les xarxes, de David Fontseca, en la de documental televisiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram