El Departament de la Presidència ha obert el procés de licitació per adjudicar la gestió per a la inserció d’esqueles en mitjans de comunicació impresos. El pressupost base de licitació és de 178.342,35 (sense IVA) per un contracte d’un any, corresponent a l’exercici 2023 (prorrogable una anualitat). El termini per presentar ofertes finalitza el 28 de setembre.

Els mitjans escollits per a inserir les esqueles, són: La Vanguardia, El País (edició Catalunya), El Periódico, El Punt Avui, Segre, Diari de Tarragona, Diari Més Tarragona-Reus-Costa Daurada, Diari de Girona, La Mañana, i Ara.

El càlcul del pressupost de licitació es basa en un preu per esquela inserida en diversos mitjans, que d’acord amb les tarifes dels diaris escollits en els darrers quatre anys seria de 6.743,57 euros de mitjana (amb IVA). La comissió de l’empresa concessionària es fixa en un màxim del 4%. El criteri d’adjudicació serà únicament l’oferta econòmica.

El motiu de la inserció d’esqueles per part del Departament és la defunció de ciutadans de Catalunya que hagin estat distingits amb la Medalla d’Or de la Generalitat o la Creu de Sant Jordi; presidents i expresidents del Parlament i del Govern de la Generalitat; consellers i exconsellers; i ocasionalment algun altre ciutadà si Presidència ho creu oportú.