La Xarxa Audiovisual Local ha obert la convocatòria dels Premis de Comunicació Local de 2021, recuperats l’any passat. El termini per presentar candidatures finalitza el 31 de juliol.

Els guardons consten de set premis dividits en tres categories: televisió, ràdio i digital (en la categoria de mitjans), continguts de vídeo, d’àudio i multimèdia/transmèdia (en la de continguts audiovisuals), i trajectòria (en la categoria del mateix nom). Com a novetat, aquesta darrera modalitat substitueix la de professional de l’any passat, ampliant el guardó al reconeixement de continguts de mitjans i programes.

Els tres premis de la categoria de mitjans estan dotats amb 2.000 euros cadascun, i els altres quatre amb 1.500. Així doncs, la dotació total és de 12.000 euros.

Poden ser candidates totes aquelles produccions audiovisuals en distribució per ràdio, televisió o plataformes realitzades per mitjans de comunicació, productores, empreses de comunicació i professionals establerts a Catalunya que desenvolupin la seva activitat fonamentalment en l’àmbit local i comarcal. En el cas dels continguts han d’haver estat emesos o difosos entre l’1 d’abril de 2020 i el 30 de juny de 2021.

El jurat escollirà tres finalistes per categoria que es faran públics el 14 de setembre. Els guanyadors es donaran a conèixer el 29 de setembre en l’acte de cloenda del MAC 2021, que tindrà lloc a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.