L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions a projectes de pòdcasts de temàtica cultural en català o occità. La dotació és de 200.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 13 d’abril.

Aquesta línia d’ajuts es va crear l’any passat per donar suport a projectes de pòdcasts que tractin temes relacionats amb els àmbits de l’audiovisual, les arts visuals, les arts escèniques (dansa, teatre i circ), la música, el llibre o el videojoc, o que abordin la relació de l’art i la cultura amb la tecnologia i la innovació. També són subvencionables els pòdcasts de ficció narrativa.

La subvenció pot ser per a la creació d’una temporada d’un pòdcast (nou o ja creat) i/o l’adquisició de material tècnic per realitzar el pòdcast de temàtica cultural.

Cada temporada ha de tenir un mínim de deu episodis (sis en el cas de ficció narrativa) amb una durada mínima de 20 minuts cadascun. A més, els pòdcasts han d’allotjar-se en una plataforma especialitzada en la distribució d’aquest tipus de continguts. En cas que s’hi accedeixi només des d’una plataforma privada, aquesta ha de tenir com a mínim 15.000 visites mensuals justificables. Els pòdcasts no es poden emetre per ràdio abans d’una setmana d’haver estat publicat al web, la plataforma especialitzada o canal de difusió.

La quantia de la subvenció pot ser del 100% de la despesa subvencionable, amb els següents límits: de 1.000 euros per adquirir material tècnic; i per a la realització d’un temporada de 300 euros per episodi amb un màxim de 7.000 euros, que en cas de ficció narrativa és de 1.000 euros per capítol i un topall de 8.000.