L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de projectes audiovisuals. La dotació és de 900.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 7 de juny.

Aquesta línia d’ajuts ajuts té per objecte donar suport a projectes audiovisuals: llargmetratges cinematogràfics de ficció, documentals o d’animació; llargmetratges televisius de ficció, documentals per a TV, sèries d’animació, sèries televisives de ficció, sèries documentals o websèries de ficció, en la seva fase de desenvolupament.

L’objectiu és reforçar la capacitat del sector per produir obres audiovisuals de qualitat i amb projecció en diversos mercats internacionals, així com ajudar les productores a aconseguir finançament i projecció per a un projecte determinat.

Queden exclosos d’aquestes subvencions els projectes que hagin iniciat el rodatge; els curtmetratges; els programes per a televisió; i els reality shows, els talent shows, els documentals de natura i vida animal, els de recreació històrica i les docusèries.

Són subvencionables les despeses relacionades amb el guió (escriptura o reescriptura, assessorament, traducció); el disseny i l’elaboració de material gràfic promocional; l’elaboració del teaser; l’assessorament de la viabilitat del projecte; la documentació per a l’elaboració del projecte; el pla de màrqueting i de distribució; les despeses de viatges per a la recerca de coproductors o prevendes, assistència a fires i mercats, i per cercar localitzacions; l’adquisició de drets; les despeses per a l’equip tècnic contractat en la fase de desenvolupament; l’assessoria jurídica i fiscal, i el servei de comunicació amb la premsa.

La quantia de la subvenció és d’un màxim del 60% de la despesa prevista respecte al pressupost de desenvolupament del projecte amb un màxim de 25.000 euros en el cas de llargmetratges cinematogràfics de ficció, documentals, llargmetratges televisius de ficció, documentals per a TV, sèries documentals i websèries de ficció; de 36.000 euros en sèries televisives de ficció; i de 50.000 euros en llargmetratges cinematogràfics d’animació i sèries d’animació.