L’Ajuntament de Barcelona ha creat els Premis Agenda 2030 de Barcelona per reconèixer i difondre iniciatives innovadores amb un impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a Barcelona.

Els guardons consten de cinc categories, una de les quals per a mitjans de comunicació, amb dues modalitats: premi al mitjà amb la millor cobertura de notícies relacionades amb els ODS, i premi al millor reportatge periodístic sobre els ODS publicat en un mitjà de Barcelona.

Els guardons estan oberts a qualsevol persona física o jurídica empadronada o amb seu social o delegació a la ciutat de Barcelona o la seva àrea metropolitana.

Les accions i treballs han d’haver estat realitzats durant els dos anys anteriors a la convocatòria. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 14 de juny.

Els Premis Agenda 2030 de Barcelona no tenen dotació econòmica. Cadascuna de les candidatures premiades rebrà un guardó personalitzat dissenyat per a la convocatòria. Les propostes distingides també seran reconegudes com a ambaixadores dels Premis Agenda 2030 de Barcelona. L’acte de lliurament tindrà lloc el darrer quadrimestre de 2022.