RTVE ha obert la convocatòria de 2022 per a la presentació de projectes de sèries d’animació infantils en coproducció, per emetre a les cadenes i mitjans digitals de la corporació, principalment a Clan. El termini per presentar propostes finalitza el 15 de març.

La convocatòria cerca formats atractius dirigits a un públic de 0 a 14 anys. Es valoraran els “personatges carismàtics que generin emocions”, així com l’humor, “innocent i senzill per als més petits i amb referències a la cultura popular per als més grans”, sempre amb un “enfocament positiu”. També es tindran en compte com a “valors prioritaris” el pensament crític, la igualtat, la convivència, els hàbits saludables o la protecció mediambiental.

RTVE cerca “projectes liderats per equips mixtos i variats que aportin noves visions, enfocaments i sensibilitats, així com els dissenys actuals, cuidats, diferents, i que identifiquin la nova generació d’espectadors”.

Les prioritats en aquesta edició són les produccions espanyoles; les sèries per a majors de 6 anys; les sèries musicals per a la franja de 0-4 anys, i els formats aspiracionals.