113 estudiants de 16 centres educatius de Mallorca i Eivissa s’han presentat a la segona edició del Concurs de redacció escolar sobre periodisme que promou l’Associació de Periodistes de les Illes Balears. La participació ha augmentat un 27% respecte a la primera edició, a la qual van presentar-se 89 estudiants de 12 centres.

“Estem satisfets de veure com es va consolidant el concurs, amb el qual pretenem donar a conèixer en l’àmbit educatiu la importància del periodisme i fomentar un consum crític de notícies”, explica la presidenta de l’APIB, Ángeles Durán.

Enguany els estudiants, que cursen entre 4t de primària i 2n de batxillerat, havien de reflexionar sobre el paper que està tenint el periodisme en temps de pandèmia. “El context que ens ha tocar viure amb el Coronavirus ha posat de manifest la rellevància de rebre informació veraç i puntual, i els joves han d’entendre que qualsevol font no és fiable, i que darrere de les notícies ben elaborades hi ha un treball professional que és el que aporta credibilitat i confiança”, afegeix.

Tot i que les dades refermen el creixement de la participació en el concurs de l’APIB, Durán explica que “la baixa participació en alguns cursos posa en evidencia la manca d’implicació d’alguns docents, que contrasta amb la iniciativa personal de l’alumne”. Així, la presidenta d’APIB reconeix que “ens agradaria que el professorat animés els alumnes a participar-hi, perquè amb aquestes iniciatives es conjuga aprenentatge i motivació”.

Els guanyadors de la segona edició del concurs es donaran a conèixer el mes de juny.