El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha alçat la veu davant els acomiadaments anunciats a Diario de Ibiza, Diario de Mallorca i El Mundo / El Día de Baleares. L’SPIB considera que aquestes noves retallades són “un drama per a moltes famílies i també una passa més cap a l’empobriment del periodisme de l’arxipèlag”.

Uns acomiadaments que es produeixen en un context de “màxima feblesa” dels mitjans balears, on el diari de més difusió, Última Hora, té obert un expedient de regulació temporal d’ocupació fins al 28 de febrer, i la gran majoria “ja sobreviu amb l’absoluta precarietat de recursos humans”, assenyala l’organització en un comunicat.

L’SPIB exigeix a les editores de Diario de Ibiza, Diario de Mallorca i El Mundo / El Día de Baleares que cerquin “alternatives” als acomiadaments i es replantegin “una estratègia que, inevitablement, enfonsarà la qualitat del seu producte”. En aquest sentit, avisa que oferint un producte “pitjor” els mitjans “no recuperaran lectors i anunciants”.

En paral·lel, reclama a les administracions que articulin ajuts per contribuir al manteniment de les empreses periodístiques balears. “Entenem que la preservació d’una xarxa de mitjans de comunicació plural és una necessitat social i una aposta estratègica, i insistirem perquè els responsables polítics ho assumeixin i actuïn en conseqüència”, diu.

L’SPIB remarca que dedicarà tots els seus esforços davant “les amenaces immediates i les que s’intueixen”, i s’ofereix a assessorar els comitès d’empresa en la negociació dels acomiadaments.