L’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca (ASIM) custodia des de dijous l’arxiu audiovisual de Tramuntana TV. Consta de 671 cintes de vídeo VHS que contenen les emissions de la televisió local d’Alaró entre els anys 1988 i 2004.

La donació s’ha fet a través d’un conveni que han signat el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, i el representant de Tramuntana TV, Franc Noguera, que va ser el responsable de continguts de la TV local. En l’acte també van participar la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el director de l’ASIM, Francesc Bonnín.

Els tècnics de l’ASIM iniciaran el procés de descripció i digitalització del fons per posar-lo a l’abast del públic i personal investigador. Un material amb valor històric, social i documental que s’haurà d’inventariar i que passarà a formar part del fons del Consell de Mallorca.

L’arxiu audiovisual de Tramuntana TV recull la programació d’aquesta televisió local i és un exemple de la informació de proximitat que es va fer a l’illa des de finals dels anys 80. El fons inclou els esdeveniments culturals, polítics, festius i esportius més destacats dels municipis d’Alaró, Binissalem i Consell durant els prop 20 anys d’existència.