El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una moció presentada per El Pi relativa a la política del Govern en relació amb els mitjans de comunicació, amb diversos punts referents a millores en les condicions laborals d’IB3.

El text insta l’Executiu a incrementar en dos milions d’euros l’aportació a IB3 per “millorar les condicions laborals dels treballadors subcontractats”, tal com va acordar amb El Pi i Més per Menorca el desembre de 2019, i que aquesta millora “quedi consolidada” en els pressupostos de 2022 i següents.

En un altre punt s’insta sindicats i patronals a negociar un conveni col·lectiu que millori les condicions laborals del personal que treballa a IB3, estigui contractat directament o no per l’ens públic. Igualment, es demana que es negociï un conveni col·lectiu sectorial per “evitar les diferències” en les condicions laborals del conjunt de treballadors del sector, amb el “compromís de mediació” del Govern.

A més, el Parlament insta l’Executiu balear a decidir la viabilitat de la internalització dels serveis informatius d’IB3 en un termini màxim de nou mesos.

El primer punt de la moció reconeix com a “essencial” la tasca dels mitjans públics i privats, especialment durant la pandèmia. I en el darrer, s’insta el Govern a “incrementar el suport als mitjans de comunicació privats com a actors fonamentals per fer arribar els continus canvis en les mesures relatives a la Covid-19 i com a elements imprescindibles per garantir una societat democràtica amb accés al dret a la informació i per garantir una societat construïda sobre el valor del pluralisme polític”.

Excepte aquest últim punt de la moció, aprovat per unanimitat de la cambra, la resta han comptat amb el vot favorable de tots els grups excepte de Vox, que hi ha votat en contra.