Els treballadors de l’Informatiu balear de TVE han fet un seguit de reclamacions a la direcció de RTVE per acabar amb el que qualifiquen de “caramull d’inconcrecions” anunciades en els darrers dies que “ens fan témer el pitjor” i demostra una “manca de rumb”. Així ho asseguren en un comunitat fet públic aquest divendres.

Els treballadors de l’Informatiu balear reclamen “conservar els 40 minuts de programació en català, amb un informatiu consolidat i de referència”. A més, asseguren que l’estructura territorial és una “marca de televisió pública”, i demanen que es garanteixi la col·laboració amb altres espais de TVE, com el Telediario, el Canal 24 Horas o Informe semanal. També recorden que “la desconnexió de l’Informatiu balear no s’emet en algunes de les principals plataformes digitals”, cosa que titllen d’“anomalia inexplicable que ens invisibilitza”.

Els treballadors també denuncien que no disposen d’informadors a Menorca, Eivissa i Formentera. “Aquestes delegacions han quedat reduïdes a un reporter gràfic”, diuen, tot i que la direcció “s’havia compromès a cobrir aquestes vacants”.

Davant d’aquest escenari, els treballadors no només es mostren preocupats pels seus llocs de treball, sinó “per la pèrdua d’una veu plural en el panorama audiovisual de les Illes”. Així, reivindiquen que “la informació de proximitat és un dret dels ciutadans i TVE l’ha de proporcionar i n’ha de garantir la qualitat”. En aquest sentit, consideren que “una direcció provisional i enmig d’una pandèmia no hauria de prendre decisions que poden ser irreversibles”.

L’Informatiu balear de TVE s’emet des de fa 40 anys de forma ininterrompuda amb una edició a les 14 h i una segona a les 16 h un cop finalitza el Telediario.