Una de les principals novetats de la temporada 2022-2023 a IB3 Ràdio és la posada en marxa d’un segon canal d’emissió en streaming: IB3 Ràdio 2. Es tracta d’un espai diferenciat de l’antena i un pas més en la seva aposta pel consum d’àudio per internet.

“Hem impulsat IB3 Ràdio 2 perquè no es vegi alterada la programació habitual quan coincideix amb un esdeveniment esportiu d’interès per a la nostra audiència”, explica a Comunicació 21 la directora d’IB3 Ràdio, Maitane Moreno. “Els esports el cap de setmana són fonamentals, i ja els oferim a l’antena d’IB3 Ràdio. En els dies laborables, l’esport tindrà tot el protagonisme a IB3 Ràdio 2”, subratlla.

En aquest segon canal, IB3 Ràdio emet per streaming contingut alternatiu a l’FM. Així, s’ofereix a l’oient la possibilitat d’escollir el contingut en directe que vol escoltar, ja sigui de la programació convencional o bé d’una transmissió alternativa. Es pot escoltar a través del web i l’aplicació per a mòbil de la ràdio i televisió pública.

IB3 Ràdio 2 emetrà, bàsicament, esdeveniments esportius i, de moment, només estarà activa de dilluns a divendres. “És una aposta important i innovadora que ens obre una nova finestra per seguir captant nous oients i deixar de sacrificar la programació habitual”, assegura a Comunicació 21 el cap d’esports d’IB3 Ràdio, Josep Pons.

Així, els oients podran seguir, per exemple, la temporada dels equips balears de futbol: RCD Mallorca (de Primera Divisió), UD Eivissa (Segona Divisió), l’Atlètic Balears (Primera Federació) o el Palma Futsal (Lliga de futbol sala).

“Tècnicament, la posada en marxa d’IB3 Ràdio 2 ha estat molt senzilla i pot ser la llavor de nous projectes”, destaca Moreno. Per això “s’està estudiant la possibilitat d’impulsar, més endavant, un tercer canal digital dedicat a la música”, avança.