Aquest dilluns IB3 Ràdio ha posat en marxa una programació renovada amb l’aposta de més hores en directe, més magazins, més cultura i nous formats. “Aprofitam el nou any per fer alguns canvis, pocs, però significatius. Pensam que han de servir per consolidar els oients i fidelitzar-los”, explica la cap de continguts d’IB3 Ràdio, Cati Moyà, a Comunicació 21.

Les principals novetats són el programa despertador Primer vol a Formentera (de dilluns a divendres, a les 6 h), dirigit per Vicent Tur. També s’amplien els programes de gran format diaris. Als magazins Al dia i Múltiplex se n’hi afegeix un altre, El replà (de dilluns a divendres, de 17 a 19 h), conduït per Araceli Bosch, David Oliver i Maria Pons. El magazín La Gran Vida, que fins ara s’emetia els dissabtes (de 9 a 12 h), també ho farà els diumenges.

Més cultura

Els entusiastes, el programa cultural estrena horari, equip de treball i nous continguts. S’emetrà de dilluns a dijous, de 20 a 21 h, amb Anna de la Salud i Mariona Forteza. Un espai que, segons Moyà, servirà “per enfortir el compromís amb la cultura de la ràdio pública”.

La programació es complementa amb dues apostes més: Albercocs i cireres, un programa d’entrevistes setmanal elaborades per Xisco Nadal, els dilluns (21 h); i L’oasi, un programa d’humor conduït per Adrià Cuatrecases, els dijous (22 h).

Documentals radiofònics

La programació inclou també un nou format per a IB3 Ràdio: els documentals radiofònics. Carta blanca és el títol de la nova proposta que s’emet els diumenges (21 h) amb Pere Prieto, que també tindrà format podcast. Moyà apunta que “si bé s’estrenaran a l’FM, tenen la intenció també de tenir recorregut digital, a través de les diferents plataformes i de la nova app d’IB3”.

La cap de continguts d’IB3 Ràdio subratlla que “la voluntat és tant continuar en el camí d’aconseguir que tots els oients s’hi sentin representats i escoltats com mantenir el ritme de la informació que la ràdio pública autonòmica ha d’oferir als ciutadans de les Balears sense oblidar-nos de l’entreteniment, la cultura, la ciència… I de tots els aspectes que conformen, defineixen i ajuden a progressar la societat actual”.