El procés judicial contra Dalton Audiovisual per la congelació dels salaris de la plantilla d’informatius d’IB3 continua endavant. L’acte de conciliació celebrat dimecres al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears entre el comitè d’empresa, Dalton i IB3 (aquesta com a responsable subsidiària) va acabar sense acord. Ara queda per determinar la data del judici.

La plantilla d’informatius d’IB3 va decidr denunciar la concessionària del servei per congelar-los els salaris i no aplicar un augment vinculat a l’IPC, tal com estableixen els acords col·lectius signats els anys 2012 i 2019.

La representació de la plantilla explica que la filial del Grup Lavinia va presentar una Modificació Substancial de Condicions de Treball (MSCT) amb l’argument que incrementar els salaris segons l’IPC (un 6,46%) provocaria pèrdues a l’empresa.

El comitè, però, nega la causa econòmica. “La posició de Dalton lesiona greument la nostra capacitat de subsistir davant una crisi inflacionista mai vista”, assenyalava al maig, tot acusant l’empresa de pretendre mantenir el seus beneficis “carregant sobre la nostra esquena la pujada del cost de la vida”.