La revista Dies i Coses de Calonge (Mallorca) ha publicat la seva edició 200 després de 33 anys de la sortida del primer número (per la Diada Nacional de Mallorca de 1987). Per commemorar l’efemèride, ha editat un monogràfic especial de 100 pàgines on s’hi visualitzen una munió d’articles de col·laboradors.

Dies i Coses la promou l’Associació Cultural Es Majoral i abraça els tretze nuclis que formen part de Calonge de Mallorca. L’equip de redacció de la capçalera és totalment amateur i integrat per persones que escriuen de forma voluntària.

“La revista va sorgir com una eina integradora del procés de normalització lingüística de la llengua catalana a la part forana de Mallorca. Sempre ha estat un mitjà de resistència, és un petit miracle que la capçalera encara sigui viva”, explica a Comunicació 21 Jaume Vallbona, fundador de Dies i Ccoses i integrant del consell de l’equip de redacció.

Els primers cinc anys va tenir una periodicitat mensual i, des d’aleshores, és bimestral. Actualment té un tiratge de 500 exemplars i un preu de 2 euros. Dies i Coses s’edita exclusivament en paper i es finança a través de l’Associació Cultural Es Majoral.

“Hem estat reticents al digital, no hem tingut el relleu generacional per fer-ho, però entenem que el millor seria adaptar-nos a la nova realitat. El repte seria coexistir en format paper i digital”, reconeix el president de l’associació i integrant del consell de redacció de la revista, Jaume Rigo.