L’Associació de Periodistes de les Illes Balears ha obert la convocatòria de la segona edició del Concurs escolar de redacció sobre periodisme. El fil conductor en aquesta ocasió serà ‘El periodisme en la pandèmia’, amb la finalitat que els estudiants reflexionin sobre la necessitat de la informació veraç en el context del coronavirus.

La prioritat del concurs de l’APIB és donar a conèixer la importància del periodisme rigorós en l’àmbit educatiu i fomentar el consum crític de notícies. S’adreça als estudiants de primària (4t, 5è i 6è), ESO i batxillerat dels centres educatius de les Illes Balears. Els estudiants poden presentar les seves propostes en català i en castellà fins al 30 d’abril de 2021. Els guanyadors s’anunciaran entre maig i juny.

El certamen integra nou categories: millor redacció per a cadascun dels cursos de Primària, ESO i Batxillerat; un accèssit per curs, així com premis per als docents. Els guanyadors rebran com a premi abonaments familiars per activitats esportives i lúdiques i lots de llibres.

En la primera edició es van presentar 89 propostes malgrat la cancel·lació de les classes per la crisi sanitària.