El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears afirma que és “l’hora de complir” i negociar la internalització dels serveis informatius d’IB3. L’organització fa el pronunciament després que el Parlament hagi aprovat per una amplíssima majoria instar el Govern balear a decidir la viabilitat de la internalització d’IB3 en un termini màxim de nou mesos.

L’SPIB entén que la decisió “només pot passar per complir la promesa” dels partits que formen part de l’Executiu i, per tant, “abordar un procés de negociació perquè els qui realitzen els informatius de la ràdio i la televisió públiques de Balears siguin empleats d’IB3, i no de subcontractes que, per a obtenir beneficis, consoliden la precarietat i accentuen la desigualtat entre treballadors”.

El Sindicat remarca que no entendria que PSIB, Unides Podem i Més per Mallorca “deixassin de costat als treballadors als quals han promès la internalització des de la creació d’IB3”. En aquest sentit, recorda que només Més ha expressat que manté el seu compromís, de manera que apel·la a la “coherència” de PSIB i Unides Podem perquè “compleixin el promès”.

Sobre la complexitat de la internalització que al·lega el Govern, l’SPIB assenyala que “no ha de ser excusa per a demorar la solució del problema, com va fer la passada legislatura amb comissions i informes”, la qual cosa va provocar que més d’un centenar de treballadors decidissin recórrer davant la justícia.

L’organització entén que “cal afrontar d’una vegada la qüestió i aturar la degradació del clima laboral en IB3 i el desencantament creixent dels seus treballadors”, i insta l’Executiu a negociar un diàleg “franc i constructiu” amb els representants de la plantilla.

En la moció aprovada pel Parlament, també hi ha punts en què es demana negociar millores en les condicions laborals tant a IB3 com en el conjunt del sector dels mitjans, tal com reclama el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears des de fa anys. “Continuarem treballant en la direcció que assenyala l’acord parlamentari”, apunta l’organització, que agraeix el reconeixement de la cambra a la tasca dels professionals dels mitjans públics i privats durant la pandèmia.