El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears demana a les administracions ajudes públiques que protegeixin els llocs de feina dels periodistes en els mitjans de comunicació davant la “dràstica caiguda de la publicitat per l’aturada econòmica” generada per la crisi sanitària. Així ho va transmetre en una trobada amb els representants dels grups parlamentaris balears.

Segons explica en un comunicat, la Covid-19 s’ha sumat al “deteriorament” que han patit els mitjans de comunicació els darrers anys, sobretot la premsa de paper. En aquest sentit, l’SPIB recorda que El Mundo ha suspès la seva edició balear fins al setembre; Diario de Mallorca ha aplicat un ERTO del 50%, i Última Hora aplica una reducció del 40% fins al setembre i del 20% fins a finals d’any.

El Sindicat defensa que els mitjans “compleixen una funció essencial per a la societat democràtica” i que “l’existència de mitjans diversos, amb punts de vista plurals, suposa una riquesa que mereix ser promoguda i preservada”. A més, ressalta que la informació local i de proximitat “contribueix a la vertebració de les comunitats i les enforteix”.

Per tot plegat, l’SPIB reclama a les administracions públiques que els mitjans de comunicació també puguin accedir als plans que han dissenyat per ajudar a la conservació de l’economia i l’ocupació a les Balears, tot i que condicionat al “manteniment dels llocs de treball en condicions dignes”.