El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears ha reclamat al Govern i als responsables d’IB3 perquè internalitzin els serveis informatius de la radiotelevisió pública, tal com l’organització ha defensat des de la seva posada en marxa fa 15 anys.

La nova petició arriba quan el conflicte ha arribat als jutjats amb les 134 demandes per “cessió il·legal” presentades contra IB3 i la concessionària del servei Liquid Media (filial de Mediapro). La setmana passada es va celebrar el judici de les deu primeres demandes.

“La internalització és un deure moral i polític per a un executiu d’esquerres. Esperar a veure si els tribunals els donen una raó que saben que està del costat dels treballadors, o deixar que el llarg procés judicial els faci guanyar temps i traslladi als seus successors el problema, és una irresponsabilitat”, assenyala l’SPIB en un comunicat.

El Sindicat recorda que el sistema “pervers” implantat pel PP ha estat rebutjat des del principi pels partits d’esquerra, que han promès reiteradament la internalització dels serveis informatius. Però les coalicions liderades pel PSIB han incomplert la promesa en les legislatures 2007-2011 i 2015-2019, i va pel mateix camí en l’actual.

“Sabem que la internalització serà un procés difícil, que suposarà sacrificis, però l’actual Govern, els partits que el formen i els qui ara porten les regnes d’IB3 li ho deuen als treballadors i a la societat balear. Encara hi són a temps”, rebla l’SPIB.