El director general d’IB3, Andreu Manresa, ha tret ferro al conflicte entre el personal d’informatius i Dalton Audiovisual, l’empresa concessionària del servei, i que ha conduït al comitè d’empresa a convocar una vaga prevista el 30 d’abril.

“A IB3 no existeix un estat policial”, va dir Manresa dijous en la seva compareixença en la comissió parlamentària de control. El director general va negar cap persecució per emprar mascaretes d’IB3, va assenyalar que no hi ha mascaretes corporatives, i va qualificar de “mascareta militant” la que es va impedir utilitzar a un periodista amb el logotip del mitjà, ja que duia un missatge per a la internalització.

Els treballadors protestaran el proper 30 d’abril contra el protocol d’ús de la marca imposat per Dalton Audiovisual i per la precarització de les condicions laborals. En aquest sentit, Manresa va destacar que IB3 havia estar l’única empresa de comunicació de les Balears sense acomiadaments ni ERTO, i on la plantilla té més estabilitat laboral.

El pols ve de lluny. En la primera setmana que la nova concessionària es va fer càrrec del personal d’informatius d’IB3 va ‘vetar’ la participació de la periodista Marta Bergas en un col·loqui perquè li va exigir que havia de presentar-s’hi com a periodista de Dalton i no pas d’IB3.