Marisa Goñi ha estat presentada, aquest dijous, com a nova directora de Diario de Mallorca. Ho ha fet al costat de Javier Moll, president executiu de Prensa Ibérica, i de la fins ara directora de la capçalera, Maria Ferrer. Goñi, que va iniciar-se com a becària en la publicació balear, ha subratllat que “és un repte dels més apassionants i difícils de la meva carrera”.

En la seva intervenció davant dels seus companys a la redacció, la nova directora ha destacat la independència de Diario de Mallorca, però ha instat a “lluitar per la seva sostenibilitat i defensar el periodisme”. Goñi ha avançat que “haurem de fer un periodisme molt més audiovisual en el format que ens correspon”, i ha deixat clar que “tot i que el paper va perdent pistonada, encara tenim molt a fer”.

De la fins ara directora, Maria Ferrer, present en l’acte, Goñi ha destacat el procés de digitalització que ha viscut Diario de Mallorca en els darrers quatre anys: “El nivell de digitalització era molt precari i ha aconseguit posar-lo al dia. És el llegat que ens deixa”, ha reblat.

“Goñi té molt a aportar i li desitjo tots els èxits. Estic convençut que ho farà molt bé”, ha assegurat Javier Moll. En l’acte de presentació de la nova directora de Diario de Mallorca també han assistit la vicepresidenta de Prensa Ibérica, Arantza Sarasola; els consellers José Francisco Conrado de Villalonga i Francisco Rotger; el cap de continguts de Balears, Joan Serra, i el gerent del diari, Sebastián Oliver.

Trajectòria

Marisa Goñi va ocupar diferents responsabilitats al Diario de Mallorca de 1990 a 2007, quan va marxar per dirigir Ràdio i Televisió de Mallorca, clausurada el 2011. Posteriorment va treballar de corresponsal d’El Periódico de Catalunya i Cuatro, i va col·laborar en mitjans com a l’Ara Balears.

El 2012 va ser sòcia i responsable de continguts i producció executiva de Cinètica Produccions, que gestionava els serveis informatius de Mediaset a les Balears, a més de produir documentals i sèries de televisió, entre d’altres.

El maig de 2018 Goñi va tornar a Diario de Mallorca com a subdirectora, i ara ha assumit la direcció de la històrica capçalera.