L’Associació de Periodistes de les Illes Balears ha prorrogat fins al 19 de setembre el termini per presentar-se a la cinquena edició del Premi de Periodisme APIB. Inicialment la convocatòria finalitzava el 5 de setembre, però tenint en compte les circumstàncies excepcionals causades per la Covid-19, que han provocat canvis en l’activitat periodística habitual, la junta directiva ha decidit ampliar el termini. De moment als guardons s’han presentat 33 treballs.

El Premi de Periodisme APIB distingeix les informacions difoses en mitjans balears i té per objectiu el foment d’un periodisme “de qualitat, compromès i responsable”, entre d’altres. Enguany, suma una nova distinció i s’incrementa la dotació total de 2.250 euros a 3.500.

En concret, es manté la principal categoria al millor treball de premsa, ràdio i televisió, dotada amb 1.500 euros. A més, repeteixen els tres accèssits per a cadascuna d’aquestes modalitats impulsats en l’anterior edició, que doblen la dotació de 250 als 500 euros. Finalment, s’incorpora una nova categoria a la qual poden concorre els associats a l’APIB, també dotada amb 500 euros.

En conjunt, els treballs han de pertànyer al gènere informatiu (notícies, reportatges, documentals o entrevistes), han d’estar en català o castellà, i s’han d’haver publicat o difós en mitjans balears durant l’any 2019.

La temàtica és lliure, però el jurat valorarà “el seu impacte social i la seva contribució a l’enfortiment de la democràcia i els drets fonamentals”. En aquest sentit, es tindrà en compte especialment el periodisme de denúncia i el d’investigació.