Diverses formacions feministes i polítiques de Mallorca han demanat al director general d’IB3, Andreu Manresa, que “reconsideri la decisió” d’eliminar el programa radiofònic Dones, com està previst fer al desembre. En un manifest, 17 associacions subratllen que Dones “ha aconseguit tractar temàtiques vinculades al feminisme que no s’havien posat mai damunt la taula en un mitjà públic”.

En la missiva adreçada a Manresa, recorden que “moltes dones han pogut, a través de Dones, donar a conèixer les seves vides, compromisos i propostes”. I subratllen que després de quatre anys d’emissió, “aquesta finestra de la ràdio pública al feminisme és més necessària que mai”.

A més, rebutgen la “proposta d’un feminisme transversal” a IB3 Ràdio. “Malauradament, la nostra experiència confirma que aquest concepte és un miratge i que emparant-se en ell, s’invisibilitza la lluita i el compromís feminista”, argumenten.

A la demanda s’han sumat les formacions polítiques Unides Podem i Més per Mallorca. El portaveu d’aquesta última, Josep Ferrà, demanarà explicacions a Manresa durant la comissió de control d’IB3. Des de Podem han assegurat en una piulada que “el feminisme és un dels eixos que està vertebrant la societat de drets del segle XXI i no pot ser silenciat”.

Dones, que s’emet a IB3 Ràdio els dimecres de 18 a 19 h i està dirigit per la periodista Victòria Morell, que va agafar el relleu a Catalina Gayá. L’espai reivindica la lluita de les dones a través de vivències i testimonis.