El comitè d’empresa de Liquid Media per als serveis informatius d’IB3 vol que la cadena recuperi els programes Méteo, temps i natura i Illes i pobles “el més aviat possible”. Ambdós espais es van deixar d’emetre al març per les necessitats informatives i les mesures sanitàries arran de la Covid-19.

“Amb la ‘nova normalitat’ i les mesures de seguretat vigents a la redacció dels informatius d’IB3, aquests espais ja podrien haver tornat a la graella, com ha passat amb altres programes”, assenyala en un comunicat.

Que no ho hagin fet es deu a què la seva continuïtat està condicionada per la licitació del nou contracte dels serveis informatius, segons la direcció d’IB3. “Aquesta explicació no ens sembla lògica, ja que la continuïtat d’uns programes de caire informatiu de la televisió pública no ha d’estar condicionada per l’externalització de la seva producció”, rebat el comitè.

La representació de la plantilla recalca que Méteo, temps i natura i Illes i pobles són programes de servei públic que s’esbranquen a partir dels noticiaris de migdia i vespre. “Dissociar-los dels serveis informatius d’IB3 seria un error. Es perdrien les sinergies i la vinculació que tenen les redaccions amb la informació pública de proximitat i també amb el medi ambient”, diu el comitè d’empresa.